dilluns, 11 de maig del 2015

MILLORS PEL·LÍCULES DE LA HISTÒRIA DEL CINEMA

1. Bronenosets Potyomkin / El cuirassat Potiomkin (Sergei M. Eisenstein, 1925)
Argument: Basat en els fets reals que van succeir en 1905, narra com la tripulació del cuïrassat Príncep Potemkin de Tàurida es cansen del tractament injust dels oficials. El detonant de la situació és la carn podrida que aquests volen que els mariners es mengin. Amb aquest motí comença  la revolució a Odessa i a tota Rússia.
  

2. The gold rush / La quimera de l’or (Charles Chaplin, 1925)
Argument: narra la hisòria d'un solitari buscador d'or que arriba a Alasca, a començaments de segle, en busca de fortuna. Una fort tempesta de neu el portarà a reugiar-se en la cabanya d'un bandoler.


3. Ladri di biciclette / El lladre de bicicletes (Vittorio de Sica, 1948)
Argument: En la Roma de la postguerra, un obrer en atur aconsegueix un senzill traball enganxant cartells, a condició que posseeixi una bicicleta, d'aquesta manera, a dures penes pot comprar-se una, però en el seu primer dia de traball se la roban. Es així como comença tota l'aventura de l'Antonio juntament amb el seu fill Bruno per recuperar la bicicleta mentre la seva esposa Maria espera a casa juntament amb el seu altre fill.

4. La passion de Jeanne d’Arc / La passió de Joana d’ Arc (Carl Theodor Dreyer, 1928)
Argument: En 1431, Joana d'Arc, després d'haver conduït a les tropes franceses a la victòria, és arrestada i acusada de bruixeria. Ella declara haver rebut de Déu la misió de salvar França, però és procesada i condemnada a morir en la foguera.

5. La grande ilussion / La gran il•lusió (Jean Renoir, 1937)
Argument: és una pel·lícula de la Segona Guerra Mundial on es retrata el dia a dia d'uns presoners francesos en un camp de concentració alemany durante la Gran Guerra. Quan arriben al camp, dos oficials de l'aviación francesa s'assabenten que els seus companys de barracó estan excavant un túnel per escapar d'allà.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada