dissabte, 15 de novembre del 2014

PICTORALISME

L'obra que jo he escollit és Christina d'Amedeo Modigliani.
AMEDEO MODIGLIANI
Va néixer el 12 de juliol de 1884 a Livorno i va morir el 24 de gener de 1920 a Paris. Va ser un pintor i escultor italià. Va estudiar a Itàlia i posteriorment es va traslladar a Paris. Va estar influenciat per molt artistes de diferents gèneres. Primer va ser  influenciat pel pintor Henri de Toulouse-Lautrec, però posteriorment va quedar més fascinat per l’obra de Paul Cézanne. En les seves obres es poden veure les influències de l’art primitiu de Cambodja i Àfrica, encara que també es poden apreciar els matisos de les escultures medievals que va veure durant la seva estància a Itàlia. En les seves obres també es pot veure reflectit l’antic art egipci, ja que les cares tenen aparences planes i tenen similituds a les màscares egípcies.


OBRA: CHRISTINA
Aquesta obra té un format vertical i és un pla mig llarg, ja que es veu la part superior de la figura fins el melic. És un angle frontal i és un retrat.
En la imatge es veu la figura d’una dona en primer pla i a fons es veu una paret de color blau. Hi ha una línia de composició  vertical en mig del quadre que marca la figura de la noia.
El quadre té diferents colors que marquen un gran contrast, per exemple, la figura de la noia ressalta, ja que el fons és blau i ella té la pell d’un color pàl·lid i a més, porta una samarreta blanca. Hi ha diferents ombres que marquen que la llum està davant de la noia. Es ombres, que són escasses, estan situades darrera de la figura.


JUSTIFICACIÓ I PLANIFICACIÓ
Per aconseguir una imitació d’aquesta imatge, primer es necessita una persona de cabell fosc amb la mateixa vestimenta que la dona de la obra, que és una samarreta blanca de tirants, amb un d’ells caigut, i uns pantalons negres. També ha de tenir el mateix recollit i el mateix maquillatge: els llavis vermells i ombra per sota dels ulls. Els fons ha de ser blau i la persona ha d’estar asseguda en una cadira de fusta. L’enquadrament ha da ser com el del quadre, vertical. Ha de ser un pla que deixi una mica d’aire a la part superior de la figura i als costats i que talli pel melic. La llum ha d’estar davant de la figura, però ha de ser una llum tènue per a no crear gaire ombres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada